Workshop Dame aan het strand van Tekenclub.nl

  • Posted on september 7, 2022 at 09:26

Gisteravond was er een workshop van Tekenclub.nl gegeven door Corrie Leushuis, Dame aan het Strand, het was een pittige workshop en dat gaf ze zelf ook aan.

Voor de beginnende teken/schilderaar had ze de tekening als template beschikbaar gemaakt en ik heb deze dan ook gebruikt om mee te kunnen doen met deze workshop. Het ging inderdaad erg rap en ik had dat niet gered om zo snel mee te tekenen.

Zelf heb ik geen Acrylverf maar wel Acrylmarkers van Edding in huis en heb ik daarmee gewerkt. Dat was ook aanpoten omdat je dan geen dotten met verf op een pallet hebt zoals zij had. Maar ondanks dat, vind ik mijn werkstuk super goed gelukt en heb ik met heel veel plezier meegedaan. Op het moment van schilderen had ik echt zoiets van dit wordt helemaal niets en tja het zandkleurtje is niet zoals in het voorbeeld maar nu het droog is vind ik hem echt super gaaf geworden, natuurlijk zie ik ook wel wat leerpuntjes en zoals Corrie aangaf, je kan het altijd nog een keer doen en dan zal je zien dat hij weer anders wordt en dat dingen misschien dan wel zullen lukken.

Ik merk ook dat ik steeds meer durf met het mengen van de kleuren en dat het allemaal niet keurig netjes en strak moet zijn, dat juist dat losse zo’n leuk effect geeft.

Gebruikte materialen:

  • Edding Acrylic papier A4
  • Edding Acrylic Markers, diverse kleuren.
  • 6b potlood van Winsor & Newton voor het opzetten van de schets.
  • Kwasten, water en keukenpapier.
  • Oja ook een stukje rest papier om de markers te activeren en de gemengde kleuren te testen.

Misschien dat ik hem nogmaals ga maken maar dat weet ik niet zeker, denk dat ik dan wel echt verf wil hebben om het te doen, volgens mij heb ik dat vast ook nog wel ergens een setje van in de kast liggen.

Share and Enjoy !

Shares

Comments are closed.