Vakantie leesplan: Op weg gaan en weer thuiskomen.

  • Posted on juli 3, 2024 at 12:44

Dit leesplan vind ik iets lastiger omdat het niet 1 heel verhaal bevat maar steeds stukjes van verhalen, omdat ik de Bijbel nog niet zo goed ken is het wat lastiger te begrijpen waar het over gaat.
De tekeningen die ik bij dit leesplan probeer te maken, zijn hoe ik het nu in deze tijd zou zien. Dit is ook hoe Sara het ook vaak zegt in haar workshops/tutorials, maak het naar het nu, maak dat het voor jouw begrijpelijk is, hoe je het nu zou zien.

Net begonnen met dit leesplan, deze bestaat uit 21 delen, dus het duurt nog wel even voordat deze post helemaal klaar is.

Dag 1: Brood en wijn. Gen14:14-21
Hierbij geen tekening gemaakt die had ik al voor Gen 15 gemaakt.
Vraag die hierbij hoort is: Welke maaltijd heeft ervoor gezorgd dat jij je echt met iemand anders verbonden voelde? Heb je daarin ook iets van God ervaren?
De eerste keer dat ik aansloot bij een multiculiavond van Bij de Bron Alkmaar. Het voelde veilig, als thuiskomen. De 2de keer was toen ik was uitgenodigd om samen avondeten te eten op vrijdagavond dit was heel ongedwongen, ik had toen hele mooie serieuze gesprekken over hoe een vrijwilligster God had ervaren dat God naar haar luisterd en dit aan haar liet blijken, toen ervaarde ik ook het gevoel dat er iets was.

Dag 2: Dienstbaar. Gen 18:1-10
Vraag die hierbij hoort is: Wanneer of van wie heb jij meeer ontvangen dan dat je had gegeven.
Voor mijn gevoel is dit bijna wekelijks als ik meehelp met de tassen bij de evangelisatiepost hier in de wijk. Ik mag dan altijd wat brood meenemen en als er losse artikelen over zijn mag ik deze ook mee naar huisnemen. Vaak wordt er door de medewerkers ook nog wat extra naar mij toegeschoven.
Tekening: Rust wat onder een boom, ik zou het zelf fijn vinden om op een bankje of stoel mag zitten als ik moe ben na een lange reis.

Dag 3: Ik wil gaan Gen 24:15-28 50-61
Vraag die hierbij hoort:Hoe kies jij of je wel of niet gaat wanneer iemand iets aan je vraagt wat buiten je comfortzone ligt?
Dat ligt er echt aan waar het om gaat. Is het voor eenmalig, dan denk ik aan de worden van mijn zusje, voor je het weet is het een herinnering, dus is het helemaal niets dan toch mooi gedaan/geprobeerd, bij ingrijpende dingen dan bespreek ik het met mijn man, de voors en tegens en dan bedenk ik of het iets is wat goed voor mij is, zoja, dan doen, gaat het mis heb ik het in elk geval wel een kans gegeven.
Tekening: Dit keer gestempeld en ingekleurd, op reis met kamelen, dat gebeurd nog altijd in de woestijn.

Dag 4: Actieve gastvrijheid Ex2-11-22
Vraag die hierbij hoort: Hoe kun je het initiatief nemen, de vreemdelingen in je stad opzoeken en gastvrijheid bieden? En als je zelf een nieuwkomer bent: wat zou je kunnen doen om van je gemeenschap een betere plek te maken.
De eerste vraag vind ik moeilijk, door de huidige maatschappij vind ik het moeilijk om vreemdelingen uit te nodigen.
De tweede is voor mij wel duidelijk, ik zou me inzetten door vrijwilligerswerk te doen bij 1 of meerdere dingen die iets goeds willen doen voor de maatschappij zoals Bij De Bron Alkmaar waar ik nu help, zo mooi hoe ze daar heel veel mensen helpen met van alles en nog wat.
Tekening: Water om de kudde te drinken te geven.

Dag 5:Vluchtgedrag in de woestijn.
Vraag die hierbij hoort: Herken je dit soort vluchtgedrag bij jezelf? Wat kan jou helpen om jezelf dan toch wakker te schudden?
Ik kan me verstoppen in huis en dan niets of niemand toelaten. De hond zorgt dat ik nu echt naar buiten moet, soms kon je mensen tegen, soms ook niet, ook mijn zelf opgelegde verplichting om elke vrijdag te helpen bij de evangelisatiepost zorgt ervoor dat ik me niet in mezelf kan keren en juist me moet open stellen voor anderen.
Tekening: De doornenstruik natuurlijk, dit was toen Lily 4 was een aangrijpend verhaal ze kon er niet over ophouden om daarover te vertellen.

Dag 6: Vastberaden en ruimhartig.
Vraag die hierbij hoort:
Tekening:

Dag 7: Onderling afhankelijk
Vraag die hierbij hoort:
Tekening:

Dag 8: Vreemdelingen op aarde
Vraag die hierbij hoort:
Tekening:

Dag 9: Zon en schild
Vraag die hierbij hoort:
Tekening:

Dag 10: Schuilen bij god
Vraag die hierbij hoort:
Tekening:

Dag 11: Prachtige bestemming
Vraag die hierbij hoort:
Tekening:

Dag 12: Een reis in het ongewisse
Vraag die hierbij hoort:
Tekening:

Share and Enjoy !

Shares

Comments are closed.