Oei wat is dit eng.

  • Posted on september 10, 2022 at 22:09

Soms kom je iets tegen op hobby gebied wat niet past bij de opvoeding die je van huis uit hebt meegekregen. Ik mocht er alleen met schone handen aankomen, mega voorzichtig meedoen en met respect behandelen. Ik hoor je al denken, wat voor hobby kan dat dan toch zijn. Nou het gaat om Bijbel journaling, ik had er nog nooit van gehoord. Tekenen, kleuren, stempelen in een Bijbel en dan niet zomaar iets, het is de bedoeling dat je iets maakt over hetgeen dat je hebt gelezen, dat je hier op een creatieve manier mee aan de slag gaat, bijvoorbeeld het gevoel dat je erbij krijgt, of hoe jij het voor je ziet. Het hoeft niet mooi, geweldig of gaaf te zijn.

Hier in huis staan de Bijbel en de Koran naast elkaar in de kast (ik geloof dat God en Allah 1 is) en sinds kort een makkelijkere leesbare Bijbel. Ik heb een live gevolgd over Leah en Rachel, mooi verhaal over 2 zussen die met dezelfde man getrouwd zijn, de jongste bloedmooi, de oudste iets minder knap. Ik ging natuurlijk niet in de Bijbel werken, geen haar op mijn hoofd die daaraan dacht want dat is heiligschennis, maar toch ergens bleef het borrelen, zoveel mensen die het doen, zo op deze manier hun eerbied aan God/Allah te tonen.

Dus ik heb de laatste dagen veel gezocht online en vond dat niet alleen in de Bijbel maar ook dat de Koran gejournald wordt en dat ook Moslims op deze manier hun eerbied aan God/Allah te tonen. Alleen in de Koran zelf wordt niet gejournald, dat wordt gedaan via een apart schrift of notitieboekje waarin je dan de verzen overschrijft, hoeft niet eens in het Arabisch te zijn, en je overdenkingen erbij zet, het is meer als een soort van dagboek tussen jouw en God/Allah. Het is dus wel anders dan in de Bijbel wordt gedaan, maar ook erg mooi.

Dus de stoute schoenen aangetrokken, de Bijbel die ik het laatst heb gekregen erbij genomen (de gulle gever had zelf al met een stift een tekst op de voorkant gezet dus voelde ik me iets minder bezwaard) en hierin aan het journalen geslagen. Journaling met de Koran komt misschien later aan bod.

Op de webiste van Sara Lindenhols Het Bilble journaling Advent 2021 erbij gezocht (zie link als je op haar naam klikt) en met heel veel angst en beven begonnen, eerst op een gewoon blaadje en toen echt in de Bijbel, wat was dat bijzonder. Het papier is zo anders dat hele dunne vloei papier. Toen ik klaar was genoten van het resultaat en de volgende dag de cursus van Leah en Rachel nogmaals bekeken en direct in de Bijbel gemaakt. Het begon niet te donderen en te bliksemen, er kwam geen stortvloed van ellende over mij heen. Nee alles was gewoon goed. Dus ik ga verder met het Advent misschien niet 3 x in de week maar in elk geval 1 x in de week kijken of ik het rond kerst af kan krijgen dat zou wel leuk zijn.

Mijn dochter schrok zich rot toen ze zag wat ik aan het doen was, dat mag toch niet tekenen in een Bijbel, na mijn uitleg begreep ze het wel en vond ze het wel een mooi idee, maar toch ook wel zonde omdat deze Bijbel nu toch wel minder goed leesbaar is, gelukkig hebben we er nog 1.

Het eerste Thema is Licht.

De proefpagina
Mijn eerste Bijbel journaling pagina.
Leah en Rachel

Gebruikte materialen:

  • Caran D ‘Ache Sketcher Blue potlood, ( tip van Yassart werkt geweldig)
  • Summer Sweethearts stempelsetjes en voor de sterren die van de Christmas crew
  • Stempelinkt.
  • Faber Castell kleurpotloden
  • Faber Castell Gum groen.

Share and Enjoy !

Shares

Comments are closed.