Haakties op de racefiets

  • Posted on mei 28, 2018 at 22:30

Vrijdagavond had ik mijn eerste ritje op de racefiets en zaterdagavond was rit nummer 2 aan de beurt. Het weer was heerlijk, eigenlijk nog iets te warm maar het ging goed. Onze kids waren in de middag hun rugzakken vergeten, dus die zijn we eerst maar eens gaan halen. Het werd een leuke route door Alkmaar heen.

Na het bekijken van deze rit op Strava, zie ik dat ik iets sneller was dan vrijdagavond, dat is toch weer mooi meegenomen.  Ik ben benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Ik mis vooral nog de conditie om langer op de racefiets te zitten, na een half uur wilde ik toch echt weer richting huis terwijl mijn man zoiets had, van jeetje mop, we zijn net pas begonnen. Onze rit duurde ongeveer 50 minuten en was ongeveer 18 km.  Terwijl vrijdag ik ongeveer net zo lang reed en deze was 14 km.

Zondag was een rustdag, dat kon ik ook wel goed gebruiken want eerlijk gezegd is het toch best wennen, mijn benen waren er wel klaar mee en ook mijn voeten waren klaar. Wel met de fiets aan het werk gegaan, deze hebben we voorzien van normale pedalen.

Na de rustdag van gisteren ben ik vandaag weer op de racefiets gestapt voor tocht nummertje 3 en dit keer helemaal alleen, dus geen manlief naast me die me stimuleert om harder te fietsen en verder door te gaan. Om 9 uur naar buiten gestapt en had zoiets van, best nog wel frisjes, maar dat was snel voorbij, na een minuut of 10 was mijn rug al heerlijk nat en had ik het enorm warm.  Omdat ik later vandaag nog moet werken had ik zoiets van, niet te lang stuk en dat is het ook niet geworden, ik heb bijna 12 km gefietst in 30 minuten. Het was heerlijk om op normale pedalen te fietsen. Voorlopig hou ik deze erop.

Eerlijk is eerlijk, best wel trots op mezelf daar ik een echte bankhanger ben, heb ik het toch maar mooi gedaan ook al is het maar een half uurtje.

De rest van de week zal het fietsen erbij inschieten, want ik ga van dinsdag t/m vrijdag meelopen met de avond4daagse. Dit wordt een ware uitputtingsslag daar ik vrees dat het tempo erg laag zal liggen, maar misschien wordt ik wel blij verrast we zullen het zien morgenavond.  Misschien dat ik vrijdagochtend nog een stuk kan fietsen maar ligt er echt aan hoe ik me voel na 3 dagen wandelen.

Share and Enjoy !

Shares

Comments are closed.