Dare to Doodle Challenge

  • Posted on april 1, 2024 at 09:48

Ik merkte dat mijn dochter en ik dit jaar nog niet erg creatief bezig waren, vooral het tekenen en dat is echt heel erg jammer daar ik vind dat ze echt onwijs leuk en goed kan tekenen. Alleen is ze zelf nooit zo snel tevreden over haar kunstwerkjes.

Maar met Doodlen gaat het niet om prachtige artistieke dingen maken maar om een leuk simpel plaatje neer te zetten, ik hoop dat ik op met deze challenge haar perfectionisme een beetje kan remmen en dat ze gewoon lol heeft om elke dag weer een nieuw figuurtje te maken. Ze mag zelf kiezen of ze dit uit het Dare to Doodle XXL boek doet van Karin Luttenberg van Paperfuel, of dat ze zelf iets verzind.

Dus elke dag een Doodle tekeningetje, hoeft niet groots te zijn of ingewikkeld, juist niet!

Ik ga deze maand voor elke dag een tekening uit het boek Dare to Doodle XXL maken, merk dat ik meedoen vanaf lives of youtube filmpjes leuker vind dan vanuit een boek, maar heb ze niet voor niets gekocht dus ga er deze maand lekker mee aan de slag, Ook wil ik doorgaan met mijn Cartoonmeisjes van dezelfde schrijfster.

Wish us luck!

Zo de maand is om, wat was het leuk om te doen zeg, helaas was mijn dochter na een paar dagen er niet meer echt voor te porren, tja mobieltjes, laptop, dat blijkt toch meer aandacht nodig te hebben dan je tekenboekje.

Wel heb ik ervaren dat het soms wel lastig is om even tijd vrij te maken, op sommige dagen heb je het gewoon druk, maar dan maakte ik wel het tekeningetje in potlood en deed ik de rest later als ik meer tijd had. Voor nu dus even geen dagelijkse challenge ook nog niet echt nagedacht voor een volgende, maar heb nog genoeg leuke tekeningetjes te maken zonder een challenge. Stay tuned!!!!

Hieronder mijn creaties die ik deze maand heb gemaakt.

Start van de Challenge

Ik begin met potlood het tekeningetje te maken om deze dan met fineliner na te tekenen sommige dagen meerdere figuurtjes, dit heb ik een paar dagen gedaan en toen wilde ik toch echt eigenlijk meer kleur geven aan de figuurtjes en een kadertje erom heen, dit niet bij allemaal gedaan, is echt een beetje uitproberen wat vind ik leuk. Merk dat ik van het inkleuren lekker rustig wordt, dus op mijn wensenlijstje staan dan ook veel nrs van kleurpotloden die ik nog niet heb van FB Polychromos.
Zit er zelf aan te denken om mezelf toe te staan om elke maand 5 nrs te kopen zodat ik over een tijdje de set helemaal compleet heb. Maar dat doe ik dan na mijn verjaardag want tja men wil graag weten wat je wensen zijn. en dan hebben ze wat te kiezen.

Share and Enjoy !

Shares

Comments are closed.